Behandelmogelijkheden

Acupunctuur wordt geassocieerd met verhelpen van klachten bij ziekte. Dit is echter een deel. Wat veel mensen niet weten dat Acupunctuur ook zijn kracht heeft in preventie en optimaliseren van lichaamsprocessen.

Preventie en meer uit gezondheid halen:

tothepoint acupunctuur acupunctuurzuidhollandIedereen heeft geen perfecte levensstijl, want plezier en genieten is belangrijk. Iedereen eet wel op zijn tijd iets te lekker, gaat net iets te laat naar bed en we ervaren allemaal wel eens wat onrust door stress en verdrietige gebeurtenissen. De mate waarin bepaalt of de energiebanen daardoor anders stromen en dit leidt op de langere termijn op afwijkende bloedstroom (bloedstroom volgt energiebanen). Concreet kan beginnende pathologie al in energiebaan zichtbaar zijn voordat het zich uit.
Acupunctuurmogelijkheden voor preventie en optimalisatie:

  • Algemene lichaamscheck en energiestroom optimaliseren voor meer energie en mentale weerbaarheid
  • Preventief voor beginnende disbalans en dus beginnende ziektebeelden
  • Immuunsysteem verhogen
  • Lichaamsweerstand verhogen/blessure preventie (voor sporters en lichamelijk zwaar werk)
  • Voorbereiden op, begeleiden van en het verlichten van lichamelijke medische ingrepen
  • Begeleiding van zwangerschappen (goede zwangerschap en makkelijkere bevalling
  • Makkelijker en sneller zwanger worden

Gezondheidsklachten

Daarnaast is Chinese geneeskunde een complete geneeskunde die naast de westerse geneeskunde bestaat. Acupunctuur is een behandelvorm van de Chinese geneeskunde.De overtuiging van de werking van acupunctuur is groot binnenin de eigen kring van mensen die werkzaam zijn in de Chinese geneeskunde. Daarom is het nog interessanter een lijst te plaatsen van de World Health Organsation (WHO).

Daarnaast wil ik in het bijzonder uitlichten dat Acupunctuur een complete geneeskunde is en dat ook uitzonderlijk specifieke ziekten behandeld kunnen worden. Er zijn aandoeningen, zoals kanker, chronische ziekten of anatomische afwijkingen, waarbij acupunctuur het probleem niet verhelpt maar wel symptomen als pijn en vermoeidheid vermindert of wegneemt. Na een operatie of bij (blijvend) letsel na een ongeval biedt acupunctuur verlichting en leidt het tot een beter herstel. Gezien mijn sportachtergrond heb ik ruime ervaring met opheffen van bewegingsbeperkingen en pijn aan het bewegingsapparaat. Daar is de snelle werking van Acupunctuur spectaculair op. Na naaldinsertie wordt het verschil al ervaren.

(World Health Organization)

Acupunctuur Zuid Holland

Praktijk To the Point
Sterremos 53
2914 VE Nieuwerkerk aan den IJssel

06 416 42 331
info@acupunctuurzuidholland.nl