Waarom acupunctuur

Waarom acupunctuur

  • Preventie en sneller ontdekken van beginnende ziekte
  • Holistisch
  • Meer mogelijkheden
  • Versterkt het eigen lichaam
  • Versterkt andere behandelingsvormen
  • Gericht op behandeling van oorzaak en symptoom
  • Preventie en sneller ontdekken van beginnende ziekte

Een Acupuncturist kan d.m.v. tong- en polsanalyse en lichaamspalpaties een indruk krijgen van de stroming in de energiebanen. Die energiebanen zullen hun werking hebben op de bloedstroom en als daarin verkeerde stromen zijn kan daaruit ziekte ontstaan. Verkeerde energiestroming geeft vaak een merkbaar vervelend gevoel. Met de tijd gaat dit over in een of ander ziektebeeld als de bloedbanen lang genoeg niet wenselijk stromen. Dat is dus de reden dat de huisarts terecht soms nog niks kan vinden en dat later de patiënt zegt ik wist het al maar ben niet gehoord.

Chinese Geneeskunde is holistisch

De westerse geneeskunde heeft zich in superspecialisten ingedeeld. Ze hebben echter wel wat beperkingen hierdoor. Ze mogen alleen het deel waar zei specialist in zijn beoordelen en behandelen. De vraag is dan altijd zit de oorsprong en het gevolg altijd op dezelfde plek? Bij een lange chronische ziekte is de ziekte dan niet al verder uitgebreid tot andere lichaamsdelen?! Voor een Acupuncturist is het vaak interessanter om te kijken wat er in de rest te van het lichaam aan opmerkelijkheden te vinden is. Niet zelden liggen hier (deels) de antwoorden van de oorsprong en puzzelstukken waarmee een westerse behandeling wel beter kan aanslaan. Echt een meer holistische benadering.

Acupuncturisten hebben andere mogelijkheden dan Westerse artsen

Westerse artsen mogen behandelingen pas doen als alle stappen van het proces inzichtelijk zijn. Als er iets niet verklaard kan worden dan mogen ze dit om veiligheidsoverwegingen niet uitvoeren. Deels logisch want Westerse geneeskunde is kortweg gespecialiseerd in het wegsnijden en/of medicinaal (vaak chemische formules) bestrijden van de problemen. De behandelingen zijn vaak wat zwaarder en bij foute inschatting is het risico wat groter. Ook al wijzen de testresultaten uit dat meer dan 80% beter op behandeling reageert. Acupunctuur heeft een natuurlijke behandelmethode en de naaldinserties hebben geen verstrekkende foute gevolgen. Dan zou 80% resultaat betekenen dat de overige 20% in ieder geval geen consequenties heeft. Echter vaak voelen ze zich in het algemeen beter en sterker maar de specifieke klacht is niet (aanzienlijk) verbeterd.

Acupunctuur versterkt het eigen lichaam

Een ziekteverwekker kan het lichaam binnendringen en daar nestelen naarmate de ziekteverwekker sterker is dan de afweer en interne leefomgeving van de persoon. Als je 10 mensen op een rij zet en die in aanraking laat komen met ziekteverwekkers krijgen ze niet allemaal een besmetting. Dan is de lichaamssterkte en de daarmee samenhangende lichaamsbalans bepalend. Dat is de reden om gezond en zo sterk mogelijk te zijn. Dit om de toekomstige krachtmetingen met ziektekiemen makkelijker te kunnen overwinnen.

Acupunctuur versterkt andere behandelingen

Westerse behandelmethodes gericht op behandeling van oorzaken en symptomen.

Acupunctuur Zuid Holland

Praktijk To the Point
Sterremos 53
2914 VE Nieuwerkerk aan den IJssel

06 416 42 331
info@acupunctuurzuidholland.nl