Wat is acupunctuur

Wat is acupunctuur

  • Miniscule naaldinserties (12 tot 25 mm naalddikte, i.v.m. bloedprikken 78mm)
  • In ruimtes tussen weefselstructuren (“lege” ruimtes) in het onderhuidsbindweefsel
  • Om energie in de gewenste richting door de 14 meridianen te sturen
  • De stroming van de meridianen bepaalt de stroming van het bloed
  • Bloed heeft aan- en afvoerende werking naar alle lichaamsweefsels en bepaalt dus de lichaamsvloeistoffen, voedingstoffen en temperatuur en zorgt voor evenwicht van de micro-organismen in het lichaam
  • Bij verkeerde doorbloeding is het lichaam uit balans en zijn er nadelige blokkades

Acupunctuur is een onderdeel van een behandelmethode in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Hierbij wordt door middel van minuscule naaldinserties in de zogenaamde acupunctuurpunten het lichaam beïnvloed door de Acupunctuur therapeut. Acupunctuurpunten bestaan uit holle ruimtes tussen de weefselstructuren (denk aan spier, bot en zenuwen) die dieper gevuld zijn met onderhuids bindweefsel. De locaties van naaldinsertie en de naalddikte van 12 t/m 25 mm (in tegenstelling tot bloedpriknaald van 78 mm in ziekenhuizen) zorgen voor een vrijwel pijnloze behandeling.

De acupunctuurpunten bevinden zich op de 14 hoofdmeridianen. Deze energiebanen beïnvloeden indirect de bloedcirculatie en daarmee kunnen weefsels gevoed worden met bloed (voedingstoffen, vocht en warmte) en kunnen weefsels afgevoerd worden met bloed en afvalstoffen en/of ophopingen van uiteenlopende dingen. Daar waar bloed niet stroomt ontstaat pijn en daarom is Acupunctuur een zeer effectieve behandelmethode voor pijnbehandeling bijvoorbeeld.

Acupunctuur Zuid Holland

Praktijk To the Point
Sterremos 53
2914 VE Nieuwerkerk aan den IJssel

06 416 42 331
info@acupunctuurzuidholland.nl